www.stallkallhult.com 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Akxent

e. Akribori u. Marconett ue. Irco Marco

2004

Ägare: Johanna Andréasson

Uppfödare: Ellinor Strandäng

Akxent föddes den 16 april 2004 efter vårt sto Marconett. Han hade redan från början en stark personlighet där han skulle bestämma. Han var redan som liten inte rädd för annorlunda saker. Han tyckte de var väldigt kul att få hämta posten, han öppnade brevlådan i alla fall.

Hans utbildning gick som på räls. Han brydde sig aldrig om nya saker som sadel eller att han fick dra däck i tömkörningen. Han var också helt okomplicerad när vi red in honom.

Han gick som hingst länge då han var riktigt snäll, så han var hingst när han gick sitt 3-årstest. Han gjorde ett bra test men var lite ofokuserad på hindrena vilket ledde till att han fick en 7 istället för 8 på allmänt intryck. Han blev klass II i både hoppning och gångarter men vi var nöjda med hans insatts ändå.

I januari 2008 sålde vi honom då vi tyckte att han hade större potential i hoppning än dressyr. Tjejen som köpte honom heter Johanna Andreasson och vi hoppas de kommer ha mycket roligt i framtiden och det ska bli kul att följa deras framgångar. Vi vet att de tränar hoppning och dressyr och tanken är att de även ska börja med terrängträning.

 

 

 

 

Tillbaka

 

Stall Källhult

Kvalité, Målmedvetenhet & Hållbarhet