www.stallkallhult.com 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haribo

e. Non Stop R u. Ronja ue. Romano

2006-2008

Ägare: Ellinor & Gabriella Strandäng

Haribo köptes efter att vi tragiskt nog fått ta bort Corrado. Han hämtades i Morgongåva som ligger utanför Uppsala så det tog oss precis hela dagen vi åkte 08 och var hemma 24.

Han var en väldigt go häst som påminde oss väldigt mycket om Never Stop. Vi började med longering och det gick bra, men han var inte jätteförtjust i sadeln men det blev bättre med tiden. I löshoppningen såg vi en häst med väldigt stor kapacitet! Här hade vi nog hittat en häst med lika talang som Never Stop.

På hösten hade vi börjat med tömkörning och det var snart dags att börja hänga på honom när vi den 27 sep hittade honom liggande i hagen utan att han kunde ta sig upp. Vi trodde de var korsförlamning men så var inte fallet…. De kommande dagarna körde veterinären skyttetrafik till oss och den 1 oktober hittade vi honom liggande och fick inte upp honom vilket resulterade i att vi fick ta bort honom.

Veterinären kom fram till att han hade fått en sjukdom som heter wobbler. Det är en nervsjukdom som sätter sig på balanssystemet i nacken som kan vara medfött eller komma av yttre påverkan.

Så denna underbara häst som hade framtiden för sig fick ett abrupt slut alldeles för tidigt. Han har lämnat stor sorg efter sig och han är saknad så väl av oss som av sin hagkompis Romanow.

 

 

 

                            

 

                                                                                                                  

 

 

 

                                     

 

Tillbaka

 

 

Stall Källhult

Kvalité, Målmedvetenhet & Hållbarhet