www.stallkallhult.com 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.stallkallhult.com

                                                                                        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fler bilder från resan finns här!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YoungBreedersWorld

Championship 17-19Juli

Unga uppfödare till Irland för att delta i Young Breeders World Championship 17-19 Juli 2009

Vi som deltog som lag var Johanna Dahlberg, Emelie Larsson och Gabriella Strandäng. Våra ledare var Elisabeth Olsson och Maria Edlén och så hade vi vår supporter Ylva Haglund.

Vi anlände till Kildalton College i Kilkenny på fredagen den 17 något sent så det vart full fart från det vi kom. Vi fick börja med att bedöma hästar i Löshoppning. Domarna gav oss sin bedömning av en häst sedan fick vi skälva döma 3 stycken. Det var inte enligt vårt tycke så stor skillnad på de hästarna som de visade, så det gjorde bedömningen lite svårare.

När löshoppningen var avklarad var det dags för oss Svenskar att skriva teoriprovet. Vi kände allihop att vi tränat tillräckligt för att inte bli tagna på sängen vad gällde frågorna.

På Lördagen började vi med att bedöma exteriören. Även här fick vi domarnas poäng på den första hästen så vi hade något att gå efter. Här var det tre hästar som vi bedömde var på lite fler punkter än i Sverige. Det vart totalt 10 olika betyg som vi skulle sätta.

Vi hade ett moment som låg utanför den ordinarie tävlingen som var att göra i ordning en häst för tävling med att knoppa man, fläta svans och putsa upp hästen till absoluta topp skick. Vi hörde att domarna satte 9a i betyg på vissa saker vilket gjorde att det kändes som vi presterat bra där.

Sista momentet i huvudtävlingen var att visa häst för hand. Gabriella var först ut som nr 2 var det Johanna och sist kom Emelie. Alla visade hästarna bra och vi var väldigt nöjda, vi hade inte gjort bort oss utan borde ligga någon stans i mitten.

Alla hade även med sig maskotar som skulle vara orginella och synas igenom tävlingen. Vi hade inte trott att detta var en så stor sak så vi hade ett gossedjur med oss i form av en häst som skulle föreställa Briar. Detta visade sig vara väl litet för de andra lagen hade personer som var utklädda till lite olika saker. Men vi lär oss av det och gör bättre nästa gång i Frankrike.

När det var prisutdelning visade det sig att Gabriella hade varit den Senior som prickat in sina bedömningspoäng närmast domarnas så hon vann den delgrenen. Detta har vi så här i efterhand kommit fram till var väldigt stort då andra som vann priser grät då det var så prestige fullt. Laget kom på en 12 plats av de 17 lag som var med och tävlade så för att vara första gången som Sverige är med kan vi inte säga annat än att det är med bravur godkänt!

Söndagen var fylld med två studiebesök. Vi var på The Irish National Stud det största fullblodsstuteriet på Irland och ett typiskt irländskt Connemara stuteri. Det var ett fullt schema denna helg men mycket roligt och lärorikt!

 

 

 

 

Tillbaka

Stall Källhult

Kvalité, Målmedvetenhet & Hållbarhet