www.stallkallhult.com 

 

 

 

Presentation

Ellinor Strandäng 25, Utbildad till logistiker

Jag är den yngsta dottern i familjen, är dock inte så ung längre......Mitt hästliv började som för många andra med ridskola, efter några år fick jag en egen ponny, Pommac. Han var en gammal läromästare som startat SM i fälttävlan och som jag lärde mig en massa på!

Jag var 14 år när Marconett kom in i mitt liv, vi har sedan dess gått igenom massor. Tävlat och tränat hoppning och dressyr. Än finns hon kvar på gården och kommer så att göra tills hon går över till de gröna ängarna.

Har hunnit föda upp tre föl och den fjärde är på väg. Den äldsta är redan 4 år och en riktig snygging.

Min inriktning är framförallt dressyr och jag har tävlat tom LA:6

Min roll när det gäller unghästarna är att släppa och ta emot på löshoppningen, visa dem i gångarterna på unghästtesterna. Har även visat på kvalitén i gångarter. Annars gör jag även det vanliga med dem så som

longering och inridning.

Vision "att skapa så bra förutsättningar som möjligt för att individen ska bli trygg och säker inför det den ska utsättas för"

 

 

 

 

 

 

Gabriella Strandäng 27 år, Lärare

Jag började min hästkarriär redan som 5åring på ridskola. Efter många år på ridskola kom den första ponnyn in i mitt liv då jag fyllde 13 år. Gräddnos, ett New Forest sto med mycket humör. Jag började på Naturbruksgymnasiet Bollerup nere i Skåne. Här lärde jag mig en massa nya saker som att köra in hästar, rida in dem, föra dem i löshoppning mm. Allt detta har jag en enorm nytta av nu i vårt eget avelsarbete.

Jag har tävlat upp till 1m på häst och LA:3 dressyr.

Min roll i vår verksamhet är att föra hästarna vid löshoppning, det grundläggande arbetet vid longering för att sedan rida in dem. Storleken på hästen bestämmer vem av oss som kommer rida in dem. Jag har visat häst på treårstes i löshoppning och ridning, Flyinges championat, kavllité och rådgivande bedömning, fölvisning och riksfölutställningen.

Mitt måtto är att hästarna ska känna sig trygga och säkra och att de ska kunna lita på mig lika väl som jag ska kunna lita på dem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stall Källhult

Kvalité, Målmedvetenhet & Hållbarhet