Don Corrado

e. De la Gardi  u. Cassandra  ue. Hilton xx

2000-2007

Ägare: Gabriella Strandäng

Don Corrado köptes i januari 2007 för Gabriella skulle ha en tävlingshäst. Han var utbildad MSV men hade det senaste halvåret inte ridits så mycket förutom i skogen då han skrämt sin ryttare med sina krumsprång. Det var en kompis till Gabriella från Bollerup som red honom det lilla som reds ordentligt och tyckte att hon skulle köpa honom.

Efter många månaders träning med diverse problem vart det dags att börja tävla. De placerade sig i sin första tävling och sedan var de med i laget i div II som red för Mark. Han hade många bra resultat i sina starter men det vart tyvärr inte så många.

På hösten 07 tyckte vi att han blev konstig bak så det bar av till veterinären. De höll på från oktober till maj innan det hade gått så långt att vi var tvungna att operera bakknäna på honom. Den första operationen gick bra så var det dags för den andra och den gav 2 komplikationer innan vi fick inse att det inte gick att göra något åt det knät. Han fick tas bort på ATG kliniken i Göteborg då han var för dålig för att komma hem och blir borttagen hemma. Hans skada fick vi reda på var genetisk så det var inget vi ridit dit vilket var en liten tröst.

På denna häst lärde Gabriella sig en massa. Han hade dagar då allt var underbart och andra dagar så vi knappt kunde komma av gårdsplanen för att rida ut. Men trotts bergodalbanan kommer han alltid ha en speciell plats i våra hjärtan.