Never Stop

e. Non Stop R  u. Miracle  ue. Irco Marco

2003

Ägare: ML Consulting AB & Grevlundagården (Lisen och Peder Bratt Fredricsson)

Never Stop köptes hösten 2004 när han var 1,5 år. Han köptes för att vår fölunge Akxent som föddes i april skulle ha någon att leka med. När Never kom var han som en vildhäst och det tog Ellinor 1 vecka att borsta hela honom. Vad vi dock inte viste när vi köpte honom var vilken underbar häst det skulle bli.

När han var 2,5 börjades det att longeras han var ganska bakrädd men med mycket träning blev det bra. På hösten 2005 red vi in honom. Han tyckte att det var konstigt att ha någon på ryggen men han vande sig snabbt och gjorde aldrig några dumheter.

 Våren 2006 var det dags för treårstest. Till vår stora glädje men ändå förvåning fick han hoppdiplom och blev klass 1 i gångarter. Nu stod vi då i valet och kvalet om vi skulle åka till Flyinge och se vad han gick för vid hård konkurens. Till slut bestämde vi oss för att åka till Flyinge.

Så den 20 oktober 2006 bar det av till Flyinge med en trailer och en husvagn. Det var Ellinor som skulle släppa, Gabriella som skulle föra, Lars som skulle föra efter hindren och Evelyn som skulle filma som åkte ner. Vi kom fram 21:30 och vid 23 tiden fick vi gå in i ridhuset med hästarna. Han tyckte inte det var det minsta konstigt att gå omkring på en så stor tävlingsplats med en massa nya saker och hästar.

Lördagen den 21 oktober var det vet besiktning och knoppning innan det var dags att starta vid 12 tiden. Han gjorde som alltid sitt bästa och vi var jättenöjda med honom. Vid 17 tiden satt vi på läktaren och väntade nervöst på vilka 10 hästar som skulle gå vidare till söndagen. När de ropade upp hans nr satt vi som chokade och visste inte om vi drömde. Att vi svävade på moln är ingen överdrift.

På söndagen var det då dags att se om han hade krafter kvar att prestera. Han gjorde till och med bättre ifrån sig på söndagen än han gjort på lördagen. Så fick vi då reda på att han var en av 6 som skulle in på prisutdelning. När det bara var 2 hästar kvar trodde vi aldrig att han skulle kunna vinn då det var han och en jättesnygg hingst efter Quite Easy kvar. Men till vår förvåning vann han. Han var veckans ända 10,0.

På hösten 2007 gick han kvalitén där han blev klass 1 i hopp och gångarter. Senare på hösten sålde vi honom till Familjen Uppling som också äger hans pappa Non Stop R, Lisen och Peder Bratt Fredriksson är nu också gemensamma ägare på honom. Här vet vi att de kommer matcha honom inför kommande karriär då de tror mycket på honom.