Never Mind

e. Non Stop R u. Marconett  ue. Irco Marco

Hingst född 2008

Ägare: Ellinor & Gabriella Strandäng

Uppfödare: Ellinor & Gabriella Strandäng

 

Never Mind eller Wilgot som han kallas har nu blivigt 4 år gammal. Tycker inte att det var längesedan han låg ute i boxen helt nyfödd men tiden går.

 

Wilgot har haft sommarvila nu i ett antal veckor och nu ska vi fortsätta att matcha honom till kvalitén som går på Grevagården den 18 Augusti. Han är inhoppad och har hoppat kombination på 90 cm och hela kvalitetsbanan på 80 cm. Nu är det bara lite högre höjder som ska tränas på dock blir det nog inga problem då han är så lättriden och älskar att hoppa.

 

Han är väldigt lättriden i dressyr och rida ut på. Han har varit klippt och han tyckte inte att det var det minsta konstigt han står även som ett ljus när han blir skodd.

 

Han visades på 3årstest 2011, dock var han lite loj i löshoppningen tyvärr vilket gjorde att han inte fick mer än 7,7 i hoppningen. Det var väldigt tråkigt då han visat mycket bättre hemma men det är ju så att dagsformen avgör vilket betyg man får. Det vi blev mest förvånade över att han fick en 8 på sin skritt. 

 

Ridprovet genomförde han med största värdighet. Han hade en god rytm och balans och har nog aldrig fattat så fina galoppfattningar någonsin. Domaren avslutade med att säga att han var väl framme för sin ålder och att vi ska ta till vara på hans fina temperament. För utförligt protokoll läs under reportage

 

Vi fick hem ett brev om hopphästaktionen på Flyinge och vi tänkte varför inte. En video kan man ju alltid skicka in. De visade sig att de ville att han skulle komma till Motala för att visa upp sig. Så den 24 augusti bar det av. Han stod som en klocka i trailern hela vägen och när han kom ut hade han mer energi än på treårstestet. Han hoppade dryga 130 cm och både Lisen Bratt Fredriksson och Roine Setterman gillade hans hoppning men var osäkra på hans storlek. Han är ju bara ca 163. Så tyvärr kom han inte med men vi är väldigt nöjda med honom ändå.

 

Never Mind 3årstest 14 maj 2011 Alingsås