Aktuellt

 

 

 

 

 

120903 Idag har vår underbara Marconett lämnat oss med stor sorg.... Nu är hon på de evigt gröna ängarna

 

20818 Vi har varit på kvalité med Cornett och Never Mind. Det blev blandat resultat men vi är väldigt nöjda med deras prestation i dressyren. Hoppningen blev inte som vi ville men så är det ju tyvärr med unghästar. Mer info kommer under reportage.

 

120810 Det har hänt mycket sedan jag uppdaterade här... Vi har sålt Lillstrumpan till Amanda och vi hoppas de får en bra tid tillsammans. 

 

110901 Så var det dags för Rixföl i Jönköping För Corvett och Cornett. Det var väldigt många fina föl och det var nog många som hade höga förväntningar. Vi åkte med inställningen att vi var stolta att han tagit sig hit och att vi blir en erfarenhet rikare. Även idag skötte de sig exemplariskt. Dock var båda lite trötta och det syntes även inne. Det saknades energi. Man kan läsa om resultatet på hans sida.

 

110824 Idag har Never Mind åkt till Motala där han blivigt uttagen att delta i flyinges hoppselektering inför hoppaktionen den 8 oktober. Han uppförde sig exemplariskt och imponerade på Lisen Bratt Fredriksson och Roine Setterman med sin hoppning. Tyvärr tyckte de att han saknade några cm vilket blev hans fall. Men vi är nöjda med honom ändå!

 

110820 Idag körde vi ner Romanow till Plönninge. Han kommer där att ridas utav Alice som går sista året på gymnasiet. Han kommer vara med på fältävlansutbildning då Alice har det som specialidrott. Det blir nog en utmaning eftersom han inte är så förtjust i hinder och andra läskigheter. Men vi hoppas på det bästa och inte allt för många avsittningar.

 

110813 Så var det då dags för fölvisning. Denna gång var det i Svenljunga. Det blev en stunds väntan i trailern men både mor och son tog det hela med ro och var fitt for fight när de kom ut. Det gick så bra att han kom med till final, en av fyra. Där fick vi poängen 48. Han hade 8p på alla bedömningspunkter. Kommer mer info under reportage.

 

110704 Nu har det senaste tillskottet kommit till gården. En liten Shetland Sheepdog tik vid namn Dixie. Hon är just nu 8 veckor och busar väldigt mycket. 

 

110702 Idag har Ellinor gift sig med sin Jakob. Paret heter numera Strandäng Elfdahl. Det var en underbar dag med många härliga minnen som aldrig kommer glömmas.

 

110622 Idag körde vi Wilgot och Algot till Gabriellas kollega Anna Fransén så de kunde vara på sommarbete. Nu hoppas vi att de uppför sig och inte är ute och vandrar för mycket.  

 

110518 Idag låg det en liten present i Cornetts box och väntade när Gabriella kom ut. Det blev en fin och välskapt liten hingstunge. Cornett klarade av uppgiften helt galant! Vi är så stolta över henne. 

 

110514 Never mind har gått sitt 3års test i Alingsås. Tyvärr var han lite loj i hoppningen så han visade inte allt han hade men så är det med dagsformer. På sitt ridprov fick han dock bara lovord om att han var väl framme i sin utbildning och att vi ska ta vara på hans underbara temprament. Läs mer under reportage.

 

100914 Det händer mycket här på gården. Corrnett har blivigt konstaterad dräktig, så nu håller vi tummarna. Tommy har gått kvalitén, kan läsa mer om honom på reportage. Wilgot har påbörjat sin utbildning och Marconett har börjat bli riden av Sara.

 

100323 I dag kom Hästmagazinet ut med reportaget om oss som de var här och skrev om. Det blev väldigt bra! Kolla gärna.