Tom Collins

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kvalité

www.stallkallhult.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

 

Så var det dags för Tommys stora dag… Kvalitén. Hans starttid var inte före 13.20 hos veterinären så behövde vi inte gå upp i ottan. Dagen började med knoppning och få bort vissa gräsfläckar, att ha en skimmel är inte alltid så roligt. Tommy är dock en riktig klippa vad det gäller att stå still och bli knoppad. In i trailern gick han själv och stod sedan stilla i de 2 h som det tog att åka till Grevagården. Väl på plats fick han stå i 1,5h till och han stod där som han aldrig gjort annat.

Han fick inga anmärkningar hos veterinären så då var det bara att sadla och börja rida fram. Tommy var något spänd under framridningen men mot slutet började han slappna av. Det var många hästar och mycket folk i rörelse men för en häst som inte varit borta från gården så mycket gjorde han det bra.

Väl inne började det bra fram till den andra hästen kom in och var rädd för allt. Tommy blev då också rädd och sedan hade han svårt att slappna av. Han genomförde allt och jag är supernöjd med honom. Dock gjorde hans spändhet att han inte kunde visa sina gångarter fullt ut vilket gjorde att han fick lägre poäng än han är värd. Hans totala gångart/exteriörbetyg blev 7,07.

Löshoppningen gick okej, dock var han trött och domaren tyckte att vi inte skulle gå på honom så mycket när vi försökte väcka honom. Han hoppade till sig 6 6 och behöll på så sätt sitt betyg från treårstestet.

Så sammanfattningsvis av denna dag är vi supernöjda med vår underbara häst, dock besvikna över att domarna inte såg den gång han har. Men nu ska vi se om vi inte kan ta ut honom på små tävlingar under hösten.